sebzeli kızarmış tavuk


kızarmış tavuk tarifi malzemeleri

  • 500 gr kemiksiz tavuk eti
  • 1 soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 3 orta boy domates
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • zaatar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı su

Tarifte sebzeli tavuk nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tavukları sıvı yağ ile yapışmaz bir tavada hazırlayalım ve iki tarafını hafifçe kızartalım.
  2. Kızarmış tavukları bir tabağa koyalım.
  3. Tavuğu kızarttığımız tavada soğanları kavuralım, biraz kavurduktan sonra biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Salça, domates, baharatları ekleyip kavuralım.
  5. Tavukları sebzelerin üzerine koyalım, bir çay bardağı su ekleyip kapağını kapatalım. Kısık ateşte pişirelim.
  6. Üzerine maydanoz serpip servis yapalım.

sebzeli kızarmış tavuk tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • sebzeli
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • fritözde
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Süt dilimi (yumuşak kek ve lezzetli krema ile)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın