sebzeli pilav tarifi malzemeleri
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı havuç küpleri
- 1 çay kaşığı mısır
- 1 çay kaşığı kekik veya bezelye
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Sebzeli pirinç pilavı tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- En az yarım saat önce pirinci sıcak suda bekletelim.
- Kısık ateşte 1 yemek kaşığı sıvı yağda havuçları biraz pişirelim ardından soğuyan mısırı ekleyip bir dakika daha karıştırarak kavuralım.
- Beklediğimiz pirinci yıkayıp kurulayalım.
- Tereyağını sebzelere ekleyin ve pirinci ekleyin.
- Tuz ekleyip bir dakika kavurun ve iki su bardağı su ekleyin.
- Yüksek ateşte kaynamaya başlayınca en küçük ocakta suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- Suyu çekildiğinde altını kapatıp karıştıralım. .
sebzeli pirinç pilavı tarifi
“Sebzeli pirinç pilavı” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]