sebzeli pilav

sebzeli pilav tarifi malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı havuç küpleri
  • 1 çay kaşığı mısır
  • 1 çay kaşığı kekik veya bezelye
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Sebzeli pirinç pilavı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. En az yarım saat önce pirinci sıcak suda bekletelim.
  2. Kısık ateşte 1 yemek kaşığı sıvı yağda havuçları biraz pişirelim ardından soğuyan mısırı ekleyip bir dakika daha karıştırarak kavuralım.
  3. Beklediğimiz pirinci yıkayıp kurulayalım.
  4. Tereyağını sebzelere ekleyin ve pirinci ekleyin.
  5. Tuz ekleyip bir dakika kavurun ve iki su bardağı su ekleyin.
  6. Yüksek ateşte kaynamaya başlayınca en küçük ocakta suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  7. Suyu çekildiğinde altını kapatıp karıştıralım. 🤗.

sebzeli pirinç pilavı tarifi

“Sebzeli pirinç pilavı” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın