Şeftali Böreği Tarifi – Tatlılarım

Şeftali Ezmesi tarifi için öncelikle şeftalileri yıkayıp çekirdeklerini temizleyelim.

Bir tavaya koyun ve hafifçe soğumaya bırakın.

Kaynamaya başlayınca blenderdan geçirin ve şeker ekleyin.

Nişastayı 1 su bardağı suya koyun ve karıştırın.

Hamurun içine dökelim.

Her zaman düşmediğinden emin olun.

Topaklar varsa tekrar blenderdan geçirelim.

Kısık ateşte 5-6 dakika pişirelim.

Kağıt tepsilere dökelim.

Çok ince veya çok şişman değil.

Bir tepsiye eşit şekilde yayıp güneşe çıkaralım ve iki gün bir kutuda bekletelim.

Kuruyunca kağıttan alıp ortasına fındık, fındık ve ceviz serpip saralım.

İster bir parşömen, ister bir tılsım. Seçim senin.

Şeftali Ezmesi hazır.

Verdiğim ölçüler 2 tepsi içindir.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın