Şeftali Reçeli Tarifi – Tariflerim

Şeftali Reçeli tarifi için şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyup doğrayıp üzerine şeker döküp buzdolabında saklıyoruz.

Zaten sulanmış olduğundan, suyu yeterlidir. Ama reçelin suyunun biraz artmasını istiyorsanız önce yarım bardak çay ekleyip kaynatabilirsiniz.

Sabah kaynamaya başlıyoruz.

Tereyağını köpürmeye başlamadan önce döküyorum. Köpük oluşumunu engeller.

40-45 dakika pişirin.

Limon suyunu ekleyip kaynatıp altını kapatıyorum.

Kıvamı ilk başta sulu gibi görünse de bekledikçe daha tutarlı hale geliyor.

İyice soğuyup kıvamı gelince cam saklama kabına koyuyorum.

Şeftali reçeli hazır.

Deneyenlere bol şans. 🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın