Şeftali Reçeli Yapımı – Tariflerim

Şeftali Reçeli tarifi için,

Öncelikle şeftalilerimizin kabuklarını soyalım.

2’ye bölüp küp şeklinde keselim ve yarısını tencereye ekleyelim.

Üzerine şekerin yarısını dökün.

Kalan şeftalileri ve çekirdeklerini de ilave edelim çekirdeklerini reçelimizi süslemek için kullanalım.

Ve kalan şekeri üzerlerine dökelim tenceremizin kapağını kapatıp 1 gece buzdolabında bekletelim.

Sabah tenceremizi Aygaz’ın üzerine koyuyoruz ve kapağı açıkken tencerenin kapağı kaynamaya başlayınca 40 dakika kısık ateşte tutuyoruz.

Üzerinde biriken köpüğü kaşık yardımı ile tutarak çıkarın.

Aygaz’a 5 dakika. önce limon tuzu ve tereyağını ekleyip beş dakika pişirin. Bu şekilde tutacağım.

2 kaşık reçeli bir kaba alıp soğumasını bekleyip kıvamını test edelim.

Son olarak bir kaşık yardımıyla çekirdeklerini alın.

Bu ölçülerden 500 gr. Kavanoz çıkıyor.

Şeftali reçeli hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın