Şeftali soslu tart kek

Şeftali Soslu Tart Tarifi İçin Malzemeler

kek için

  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı süt
  • 2 çay kaşığı un
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

krema için

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tereyağı

şeftali tabakası için.

  • 5 şeftali
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Şeftali soslu tart kek nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle kekimizi yapmak için derin bir kaba yumurtamızı kıralım, şekeri ekleyip köpürene kadar karıştıralım.
  2. Sıvı yağı dizip karıştıralım.
  3. Ardından sütü ekleyip tekrar karıştırın.
  4. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın.
  5. Un ile yağladığımız ve 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirdiğimiz kek kalıbına dökelim.
  6. Kekimiz pişerken pudingi hazırlayalım, sütümüzü tencereye koyalım.
  7. Un, nişasta, şeker ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.
  8. Ocağı kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyelim. Hadi soğumaya bırakalım.
  9. Ara ara mikser yardımı ile karıştıralım.
  10. Fırından aldığımız keki sütle ıslatalım.
  11. Kremayı kekimizin üzerine dökelim ve kenara alalım.
  12. Şeftali sosu için yıkadığımız şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkaralım ve doğrayalım.
  13. Ardından şeftalileri uygun bir kaba koyun, üzerine şeker ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.
  14. Şeftalileri suyunu çekene kadar pişirelim.
  15. Şeftalileri suladıktan sonra kapağını açıp kaşıkla karıştırıp blenderdan geçirelim.
  16. Aldığımız nişastayı uygun bir kapta biraz su ekleyerek eritelim.
  17. Daha sonra püre haline getirilmiş şeftali sosuna ekleyin. 1-2 tur karıştırdıktan sonra sos hazır.
  18. İlk sıcaklık çıkana kadar dinlenmeye bırakın.
  19. İlk acı sosumuzu kekin üzerine dökelim ve üzerini istediğimiz gibi süsleyelim. Afiyet olsun

Fotoğraflı şeftali soslu tart kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kek
  • Kek tarifleri
  • kek tarifleri
  • şeftali
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • keskin
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Çikolatalı Tart (tart kalıbında ağlayan kek)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın