Şehzad Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet küçük patlıcan
- 350 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti (dana eti kullanılabilir)
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 domates
- 2 yeşil biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- çeyrek çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı domates salçası
patlıcanı kızartmak için
- Sebze yağı
sosu için
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- iki bardak su
yukarı;
- 4-5 adet çeri domates veya 1 adet domates
- 4 adet yeşil biber
- Sarımsak
Kebap Şehzad tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Patlıcanı şeritler halinde soyup kare kare kesip tuzlu suda biraz beklettikten sonra süzün, kurutun ve bol kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın.
- Patlıcanı kızartırken etleri teflon tavada kendi buharlı pişiricisi ile karıştırarak et suyu çekilip emilene kadar pişirelim, bir yemek kaşığı sıvı yağ, doğranmış soğan, sarımsak ve biberi ekleyip kavuralım. İki veya üç dakikalığına.
- Domatesleri, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip birkaç tur karıştırıp ocaktan alın.
- Büyük karenin iki oyuğa patlıcanları yerleştirelim.
- Üzerine pişmiş et harcı dökelim.
- Üzerlerine domates, biber ve sarımsağı koyup salçalı sosu güzelce karıştırıp yemeğin üzerine dökelim.
- Kebapların üzerindeki domates ve biberler 200 derecelik fırında kızarınca fırından çıkaralım. Yanında pilav ile lezzetli bir ana yemek olarak servis edelim. Afiyet olsun
Resimli şehzade kebap tarifi
Shehzad Kababi’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]