Herkese merhaba, yaz aylarında yağlı yiyecekler çok popüler değil. Ancak bu şehzadenin kebabındaki sebzeler kızartılmadığı için çok hafiftir.
Denemek için tereddüt etmeyin, seveceksiniz. Yemeğimizi hazırlamaya devam edelim.
Öncelikle etimizi düdüklü tencereye alıp ağzı açık şekilde suyunu bırakana kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra çok az tuz ve iki su bardağı kadar su ilave edip kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar pişirin. Dana eti yavaş piştiği için düdüklü tencerede pişirme ihtiyacı hissettim, seçim sizin.
Et pişince altını kapatın.
Patlıcanı yıkayıp, alacalı olanları yıkayalım.
1/2 parmak büyüklüğünde keselim ve biraz tuz ve 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 200°C’deki fırına koyup erimesini bekliyoruz. Çok fazla kurutmamaya dikkat edin.
Elimden geldiğince çizdim.
İlk adım olarak patlıcanlar fırında pişerken biberleri ve soğanları soyup yıkayıp yemekten biraz daha büyük veriyoruz.
Tencereye sıvı yağımızı ekleyip sebzeleri kızartalım. Yumuşayan ve pişen sebzelere sarımsak, salça ve baharatları ekleyip hızlıca devam edelim.
Dilerseniz tuz karabiber simit oranına göre tuz ekleyebilirsiniz. Ben eklemedim. Son olarak hazırladığımız sebze kavurma sosunun üzerine et ve sosu ekleyip biraz kaynatıp altını kapatıyoruz.
Ben de bunu yapıyorum ve tüm et ve sebzeleri baharatlarla birleştiriyorum.
Kızaran patlıcanı fırından alıp fırın tepsisine döküyoruz.
Dikdörtgen bir payreks kullandım.
Patlıcanın üzerine sosumuzu dökelim ve aşağıdan yukarıya doğru hafifçe karıştıralım.
Son olarak domatesleri ve biberleri yıkayıp üzerlerine kesip tabağa koyuyorum. Altın kahverengi olana kadar pişmesi için sıcak fırına gönderelim. Fırın sıcaklığını fırınınıza göre ayarlayın. Ben 200 derecede pişirdim pişen yemeğimizi sıcak olarak servis ediyoruz.
Deneyecek olanlara bol şans.
Not: Bol erişteli pilav ve bir kaşık salata ile harika bir yemek olabilir.
Umarım dener ve beğenirsiniz. .
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]