Şekerli Kek Hamuru Tarifi Malzemeler
- 1 yumurta (oda sıcaklığında dinlenmiş)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 125 gram margarin
- 125g tereyağı
- İhtiyacınız kadar un (yaklaşık 8 kahve fincanı)
- Renkli şeker hamuru
- yapıştırmak için su
Şekerli kurabiye hamuru tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yumurta ve pudra şekerini bir kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz.
- Daha sonra eleyin ve mümkün olduğunca yağ, nişasta, un ve vanilyayı ekleyin. Kabartma tozu kabarmamasını istediğimiz için eklemiyoruz.
- Hamuru tamamen homojen olana kadar yoğurun. 30 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.
- 1 cm kalınlığında yağlı kağıda açıp istediğimiz kalıplara kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
- 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika, rengi hafif dönene kadar pişirin.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra şeker hamurunu biraz yoğuruyoruz.
- Şeker hamurunu kestiğimiz kalıplarla kesip bir fırça yardımıyla bisküvilerin üzerine biraz su sürerek bisküvilerin üzerine yapıştırıyoruz.
fotoğraflı şekerli kek hamuru tarifi
Şekerli Kek Hamur yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]