şeker hamurlu kekler

Şekerli Kek Hamuru Tarifi Malzemeler

  • 1 yumurta (oda sıcaklığında dinlenmiş)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 125 gram margarin
  • 125g tereyağı
  • İhtiyacınız kadar un (yaklaşık 8 kahve fincanı)
  • Renkli şeker hamuru
  • yapıştırmak için su
Şekerli kurabiye hamuru tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Yumurta ve pudra şekerini bir kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Daha sonra eleyin ve mümkün olduğunca yağ, nişasta, un ve vanilyayı ekleyin. Kabartma tozu kabarmamasını istediğimiz için eklemiyoruz.
  3. Hamuru tamamen homojen olana kadar yoğurun. 30 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.
  4. 1 cm kalınlığında yağlı kağıda açıp istediğimiz kalıplara kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
  5. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika, rengi hafif dönene kadar pişirin.
  6. Kurabiyeler soğuduktan sonra şeker hamurunu biraz yoğuruyoruz.
  7. Şeker hamurunu kestiğimiz kalıplarla kesip bir fırça yardımıyla bisküvilerin üzerine biraz su sürerek bisküvilerin üzerine yapıştırıyoruz.

fotoğraflı şekerli kek hamuru tarifi

Şekerli Kek Hamur yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın