şeker kamışı

Şekerpare Tarifi için Malzemeler

hamur için

  • 125 gr katı yağ (ben tereyağ kullandım)
  • 2 yumurta (1 sarısı ayrılmış)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı irmik
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ

şerbet

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • çeyrek limon

Shukbari tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Şurubu limon hariç 10 dakika kaynatın, limonu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. İçecek ılık olacaktır.
  2. Hamuru için öncelikle katı yağ, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini oda sıcaklığında karıştırıp yoğuruyoruz.
  3. Ardından diğer malzemeleri ekleyip yoğurun.
  4. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp elimizle yuvarlayıp elimizle bastırarak uçlarını sivri olacak şekilde şekillendiriyoruz.
  5. Dilerseniz yuvarlak yapıp üzerine bütün fındıkları koyabilirsiniz.
  6. Tepside yağlı kağıt yoksa şurubun emilmesinde sorun olabilir.
  7. 180 derecede 25 dakika pişirin.
  8. Maymunlar fazla pişirilmemeli, kızartılmalıdır. Şurup çok olgun olduğunda emilmez.
  9. Pişmiş şeker parçaları 4 dakikalık ateşten sonra şerbetle buluşabilir 🙂
  10. 5 dakika şerbette beklettikten sonra üzeri kapalı bir tepside bu şekilde bekletin. Yumuşak olması açısından önemli bir detay 😉 Afiyet olsun.

Resimli yemek tarifi nasıl yapılır?

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • şeker kamışı
  • şerbet tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Ispanaklı Turta (video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın