Şeker Kaplı Doğum Günü Pastası

Lokumumuzu kekin üzerini kaplayacak şekilde bir karıştırma kabına koyalım, önce nişastayı ekleyip yoğurmaya başlayalım, ardından pudra şekerini ekleyip yoğurmaya devam edelim. Hamur tabağa yapıştığında üzerine pudra şekeri ekleyebilirsiniz. Hamur kurumaya başlayınca hamuru 2’ye bölelim ve yarısına istediğiniz türdeki mamaları ekleyip yoğurmaya devam edelim. Bir araya gelip 2 hamurda donunca daha güzel oluyor. Hazırladığımız şeker hamurunu streç filme saralım ve buzdolabına kaldıralım.

Kekin kreması için süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye alıp karıştıralım daha sonra ocağa alıp koyulaşana kadar pişirelim. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte iki dakika pişirmeye devam edelim, ardından ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Krema soğuyana kadar kalınlaşmaması için sık sık karıştırın. Krema soğuyunca kremayı ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.

Krema hazır olunca uygun bir tabağa (ben kare borcam kullandım) bir adet büyük boy pandispanya koyup kremanın yarısını oraya dökelim. Üzerini başka bir pandispanya ile kapatalım ve odaya koyalım.

Yuvarlak pandispanyanın 1 tanesini kare kekin tabanından daha küçük olan yuvarlak bir tabağa koyalım, yeterince krema dökelim, başka bir pandispanya ile kaplayalım ve bu keki buzluğa kaldıralım. Kekleri buzdolabında 4 saat, mümkünse 1 gece bekletelim.

Ekmekler dinlendiğinde pastayı dağıtacağımız tabağa çevirelim. Ortadaki kare kekin üzerine ters çevirerek yuvarlak keki çıkaralım. Daha sonra şeker hamurunu orta sıcaklıkta beş dakika bekletin, ardından kekin üzerini kapatacağınız renkteki şeker hamurunu nişasta kullanarak açın.

Kekten daha büyük olmalı, açtığınız hamur yoksa kekin kenarlarını kapatmakta zorlanacaksınız. Şeker hamuru yeterli olduğunda kekin üzerini güzelce kapatalım, önce üst kısmını hazırlayalım sonra alt kısmını hazırlayalım ve fazla olan kısımlarını keselim. Daha sonra diğer renklerin hamurunu açıp istediğiniz kalıpla sallayın ve çok az su ile dokunarak kekin üzerine koyun. Su değdiğinde parça hemen yapışıyor ve artık ayrılmıyor, bu yüzden şekli yapıştıracağınız yerde önceden değişiklik yapmanız gerekiyor.

Pastanın hazırlanışı bittikten sonra servis zamanına kadar buzdolabında beklettiğinizden emin olun. Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın