Şekerli tatlılar

Şekerpare tarifi malzemeleri

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un (hamuru çok yumuşak fazladan un eklemeyelim)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

örtmek için;

  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Şekerpare tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Derin bir kaba un hariç tüm malzemeleri ekleyip elimizle karıştırdım.
  2. Ardından unu yavaş yavaş ekleyip hamuruma karıştırdım. (Çok yumuşak bir hamur oluyor, un ilave etmeyin)
  3. Yaptığım hamurdan çok küçük parçalar alıp ellerimle yuvarlayıp tepsiye dizdim.
  4. İçine delikler açtım.
  5. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 18-20 dakika pişirdim.
  6. Pişen kurabiyelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra tarçınlı şekerle karıştırdım.
  7. Sonra beyaz çikolata sosunu sıktım ve kalan şekerli karışımla gezdirdim.

Afiyet olsun 🥰.

Not; Tazeliğini uzun süre korur.

Fotoğraflı şekerli kurabiye tarifi

  • börek tarifi
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • Şekerli
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

İncir Kakaolu Fit Dondurma

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın