Şekerpare Kayısı Reçeli – Tatlılarım

Kilogram ölçüsünü sizlerle paylaştım, siz de aynı şekilde ölçüleri ekleyebilirsiniz.

Şekerpare Kayısı Reçeli tarifi için öncelikle kayısıları güzelce yıkayıp süzelim. Çekirdeklerini ortadan ikiye kesmeden çıkaralım (Şekerpare kayısısının çekirdeklerini rahatlıkla çıkartabiliriz).

1 kg toz şekeri düz bir tencereye alıp üzerine bir su bardağı su ekleyip şeker eriyene kadar ısıtalım.

Kayısıları tek tek kaynayan şeker çözeltisine ekleyelim. Biraz taş kaynatalım. Üzerinde oluşan baloncukları bir kevgir yardımıyla çıkarın. Tül ile örtün ve üç gün güneşte bekletin.

Daha sonra limon tuzu ekleyip kaynamaya bırakıyorum. Kayısıları pişirirken karıştırıp dövmemeliyiz. Zaman zaman kombin şeklinde kaşıkla karıştırabiliriz.

Sıcak ve sıcacık reçellerimizi kuru kavanozlara dolduralım, yeni kapaklarla kapatalım ve çevirerek bir gün bekletelim. Serin ve karanlık bir yerde saklayın.

Şekerpare Kayısı Reçeli hazır.

Kayısıların enfes aromasının ve altın renginin tadını çıkarmak için sofralarınızda sevdiklerinizle paylaşmanızı istiyoruz…

Afiyet olsun :))

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın