Şekerpare Mısır Unu Tarifi Malzemeler (Harika Lezzet)
- 125 gram tereyağ veya sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yumurta (biri sarısı için)
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi
- 1 çay kaşığı öğütülmüş fındık
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
yukarı;
- 1 yumurta sarısı
- Dilerseniz bütün fındık
şerbet
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Mısır Unlu Şekerpare (Harika Lezzet) Tarifi nasıl hazırlanır?
kartal değilTarifler.net.tr
- İlk olarak şerbeti hazırlayın, bunun için bir tencereye şeker ve suyu alın, limon suyunu ekleyin ve kaynayınca karıştırın.
- 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Hamuru hazırlamak için yoğurma kabına yumuşamış tereyağı veya margarini koyun.
- Diğer malzemeleri de ekleyip unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla sıyırın.
- Dilerseniz üzerine fındık batırın.
- 180 derecelik fırında 35 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp yağlı kağıdı alın.
- Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.
- Şerbeti içtikten 3-4 saat sonra servis yapın.
Resimli Şekerpare Mısır Unu (Harika Lezzet) Tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]