Şekerpare mısır unu (harika lezzet)

Şekerpare Mısır Unu Tarifi Malzemeler (Harika Lezzet)

  • 125 gram tereyağ veya sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yumurta (biri sarısı için)
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş fındık
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

yukarı;

  • 1 yumurta sarısı
  • Dilerseniz bütün fındık

şerbet

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Mısır Unlu Şekerpare (Harika Lezzet) Tarifi nasıl hazırlanır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. İlk olarak şerbeti hazırlayın, bunun için bir tencereye şeker ve suyu alın, limon suyunu ekleyin ve kaynayınca karıştırın.
  2. 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  3. Hamuru hazırlamak için yoğurma kabına yumuşamış tereyağı veya margarini koyun.
  4. Diğer malzemeleri de ekleyip unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla sıyırın.
  7. Dilerseniz üzerine fındık batırın.
  8. 180 derecelik fırında 35 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
  9. Fırından çıkarıp yağlı kağıdı alın.
  10. Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.
  11. Şerbeti içtikten 3-4 saat sonra servis yapın.

Resimli Şekerpare Mısır Unu (Harika Lezzet) Tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın