Şekerpare tam kıvamında

Şekerpare tarifi malzemeleri tam kıvamında

hamur için

  • 2 çay kaşığı irmik
  • 150 gram margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çay kaşığı pudra şekeri
  • 2 yumurta (1 tanesi sarısına ayrılmış)
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

şerbet

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Tam kıvamında Şeker Pare tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Şerbet Uygun bir tencereye su ve şeker alınarak kaynamaya bırakılır. Kaynayınca limon suyunu sıkın ve kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
  2. Hamur için un hariç tüm malzemeler bir karıştırma kabına alınır ve un azar azar ilave edilerek yoğurma başlar.
  3. Hamur sertleşince oval veya yuvarlak şekil verilerek tepsiye dizilir. Üzerlerine ayırdığımız yumurtaların sarılarını fırçalayın ve çatalla çizin.
  4. 180 derecelik ters çevrilmiş fırında 20-25 dakika altın sarısı olana kadar pişirin. Fırından çıkınca sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökülür ve dinlenmeye bırakılır. Keyfini çıkarın 🌹.

Şekerpare tarifi fotoğrafla tamamen tutarlı

  • tatlı tarifi
  • ahenk içinde
  • kek tarifleri
  • şeker kamışı
  • uçurumlar
  • Bunun için
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Evde kazandibi nasıl yapılır (video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın