Şekerpare Tarifi İçin Lezzetli Börek Tarifi

Tatlı Börek Tarifi, Tatlı Börek Şekerpare Nasıl Yapılır?

Öncelikle suyu kaynatalım. Sorgum için şekeri ve suyu büyük bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştıralım, şeker ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakalım. 15 dakika kısık ateşte bekletin, ocaktan almadan önce beş dakika limon suyunu ilave edelim ve hazır olan son suyu ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Oda sıcaklığındaki margarini bir karıştırma kabına alalım bildiğiniz gibi margarin eridiğinde unu çok çekiyor çünkü çok sıvı oluyor ama pişince kuruyor ve suyu çekemiyor. Pudra şekeri, yumurta ve vanilyayı ekleyin ve pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın.

O halde irmiği miksere ekleyip karıştıralım ama bu sefer kesinlikle mikser kullanmadan elle karıştırmaya devam edelim. Karışıma 1 su bardağı un ve kabartma tozu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Unun kalanını da ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir kek kıvamı olacak.

Bu ölçüler profesyonel bir pastaneden alınan birebir ölçülerdir. Hamuru sarın ve 20 dakika buzdolabında bekletin.

Fırını 180 derecede açıp pişiriyoruz. Bu sırada hamur dinlenecektir.

Dinlenen hamurdan ceviz parçalarını kırıyoruz ve elimizle yuvarlayarak istediğimiz şekilde sarıyoruz.

180 derece önceden ısıtılmış fırında tatlıların altı ve üstü eriyene kadar pişirelim. Pişen tatlıları fırından alıp ocaklar sıcakken üzerine ılık su dökelim ve çalışmayan sıcak fırına tekrar tuzu koyup kapağını kapatalım.

Tatlı suyunu çekip yumuşayana kadar dinlendirelim. Bunun olması için 1 gece beklerlerse malzemeler daha iyi olacaktır. Pasta Tarzı Enfes Şekerpare tatlılarımızı dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın