Şekerpare Tatlı Tarifi (tamamen değiştirilmemiş)

Kıvamını koruyan bir tarif denemenizi tavsiye ederim.

Şekerpare tatlısı tarifi için; Öncelikle tuzlu suyumuzu hazırlamak için bir tencereye su ve şekeri koyalım, kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatın, limonu ekleyip beş dakika kaynatın, ocağı kapatıp soğumaya bırakın.

Sıcak margarin, sıvı yağ, irmik ve pudra şekerini bir kapta karıştırın. Bir yumurtanın sarısını ayırın ve kalan yumurtaları karışıma ekleyin.

Ardından vanilyayı ekleyin. Son olarak un ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

Hamurun üzerine yumurta parçalarını kesin, biraz düzleştirin ve bir süre sonra tepsiye koyun. Üzerine ayrılan yumurta sarısını koyun ve bir çatalla kazıyın.

180 derece önceden ısıtılmış fırında tatlıları altın sarısı olana kadar pişirin.

Şekerpare Tatlımızın ilk sıcağı çıkınca üzerine sıcak su dökün, üzerini bir tepsi ile örtüp suyunu içmeye bırakın.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın