Şekerpare’yi Bozmak İçin Ağzını Kes

Yediğim en iyi şeker olduğunu söylemek istiyorum 😊.

Tamamen soğuması gerektiğinden önce suyu hazırlayarak başlıyoruz, bir tencereye su ve toz şekeri koyuyoruz, ocağa koymadan önce karıştırıyoruz ve şeker eriyene ve kaynayana kadar orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Limonu kaynamaya başlayınca sıkalım, sıvı karışım sulu olmalı o yüzden kaynamaya başladıktan iki dakika sonra ocaktan alalım.

Su soğurken hamur için un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri derin bir kaba alıp çırpma teli ile karıştırarak unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamur karışımı çok sert veya çok yumuşak olmalıdır; 3-3,5 bardak toz yeterli, düzenli bir şekilde artırmaya çalışalım.

Hamurdan fındık parçaları kesip elimizle uzun kek gibi yapalım.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıp kontrollü bir fırında 175 C’de iyice kızarana kadar pişirelim.

Fırından çıkardığınızda ilk ısısının çıkması için 2-3 dakika bekletin.

Soğuk Şerbetli kurabiyeler sıcak olmalı, hadi bu kısmı dinleyelim. Suyu bir kepçe yardımıyla kurabiyelerin üzerine eşit şekilde dökelim, işlem bittiğinde tepsiyi kapatalım 2-3 saat içinde suyunu çekmiş olacaktır. 3 gün boyunca ilk günkü lezzet ve kıvam oldu 💯.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın