sekme (taban)


Taptap Tarifi Malzemeler (Bazalama)

  • 1,5 su bardağı su (ılık)
  • 3 su bardağı un
  • Bir paket varsayılan kuru
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Tab (Bazlama) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. 5 su bardağı ılık suyu tencereye boşaltın.
  2. Bir paket kuru maya ve şekeri ekleyip mayayı eritmek için iyice çırpın.
  3. 3 su bardağı unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyin. (Unun kalitesine göre değişebilir, eksik veya fazla olabilir).
  4. Tuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ettiğimizde mayalanmaya bırakıyoruz. (En az 45 dakika dinlendirin. Ne kadar uzun süre oturursa o kadar iyi mayalanır.)
  5. Hamuru parçalara ayırın, yuvarlak bir şekil verin, bir bezle örtün ve 10 dakika daha bekletin.
  6. Elimizle hafifçe bastırarak bazlama şeklini vererek bekleriz.
  7. Tavayı ocağa koyun ve ısıtın, ardından hamuru ileri geri çevirerek tavada pişirin.

Resimlerle açıklamaya tıklayın

  • Temel
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • kulak misafiri olmak
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Lezzetli dana ravioli parçaları

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın