semizotu fıstık ezmesi

Ekşi semizotu fıstık tarifi için malzemeler

  • 1 avuç semizotu
  • 1 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 100 gr haşlanmış mısır
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı sumak suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 litre sıcak su
  • 1 çay kaşığı kuru nane
Fıstıklı semizotu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Sebzeleri kesiyoruz.
  2. Tencereyi ocağa koyun, yağı dökün ve ısıtın.
  3. Sebzeleri ve domates salçasını kızartın.
  4. Nohut, mercimek ve baharatları ekleyip 5 dakika daha kavurun.
  5. Su ekleyin ve ocağı kapatın.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp bu şekilde 15 dakika pişirin.
  7. Biraz soğuyunca servis edin.

Resimli fıstıklı semizotu tarifi

“Seizotlu ile Pirpirim Ekşilisi” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın