Ekşi semizotu fıstık tarifi için malzemeler
- 1 avuç semizotu
- 1 orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 100 gr haşlanmış mısır
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı sumak suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 litre sıcak su
- 1 çay kaşığı kuru nane
Fıstıklı semizotu tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Sebzeleri kesiyoruz.
- Tencereyi ocağa koyun, yağı dökün ve ısıtın.
- Sebzeleri ve domates salçasını kızartın.
- Nohut, mercimek ve baharatları ekleyip 5 dakika daha kavurun.
- Su ekleyin ve ocağı kapatın.
- Tencerenin kapağını kapatıp bu şekilde 15 dakika pişirin.
- Biraz soğuyunca servis edin.
Resimli fıstıklı semizotu tarifi
“Seizotlu ile Pirpirim Ekşilisi” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]