Semizotu Peynirli Börek – Tatlılarım

Peynirli Semizotu Tepsi Böreği Tarifi için,

Semizotun siyah sapını ayıklayıp temizleyelim.

Ardından yıkayıp süzülmeye bırakın.

Bu arada yemek için soğanı doğrayalım ve su ile tencereye alıp soğan yumuşayana kadar pişirelim.

Soğan yumuşayıp suyu süzüldüğünde baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım, ardından salçanın içine sosu döküp karıştıralım, ardından beyaz peyniri ilave edip karıştırarak hazırlayalım.

İç sosu için un, yağ ve sirkeyi bir karıştırma kabında karıştıralım ardından yumurta akı ve tuzlu suyu ekleyip iyice çırparak sosu hazırlayalım.

Daha sonra kekleri yapacağımız tepsinin tabanını (ben çok büyük fırın tepsisi kullandım) yağlıyoruz.

Hamurdan 1 tanesini tepsiye alıp yuvarlayalım.

Üzerine 3-4 yemek kaşığı sosu dökün ve bir fırça ile yayın. Daha sonra hamuru ve sosu tekrar koyalım ve tepside boş yer kalmasın diye tepsiye biraz daha koyalım.

O halde tüm malzemeler için aynı yöntemi kullanalım yani yufka + 4 yemek kaşığı sos.

Kalan sosa 1 yumurta sarısını ekleyin ve iyice karıştırın. Hamuru dilimleyip sosu her tarafına yayalım.

Kek 15 dk. Dinlenmeye bırakın ve fırını 200 °C’de açın ve pişirin.

Fırın ısınıp kekler dinlendikten sonra kekleri fırına verelim ve altın rengi olana kadar pişirelim.

Pişirdikten 10 dakika sonra. Biraz dinlenip servis edelim. Semizotu kısmı yumuşacık olan böreğimiz içi dışı yumuşacık ve tatlı bir tada sahiptir, servise hazırdır.

İç harcı için dilediğiniz baharatları ekleyip çıkarabilirsiniz. İçerisindeki sosu çok kullanırsanız ve dışarıda sos artmıyorsa 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yumurta sarısı şeklinde sosu tekrar yapabilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın