Semizotu Yarım Ay Böreği Tarifi için,
Kekimizi yapmak için önce hamurumuzu yapalım.
Hamuru için büyük bir bardağa şeker, süt ve mayayı koyun ve karıştırın.
Maya eriyip kabarınca unu bir karıştırma kabına alıp tuzla karıştırılmış mayayı ekleyip karıştıralım.
Daha sonra hamurun üzerine biraz su dökerek yoğurmayı bitirelim. Hamur yumuşak olmalı ve yapışkan olmamalıdır.
Hazırlanan hamurun üzerini örtüp 40 dakika dinlendirin.
Şimdilik böreğin iç hamurunu işlemeye başlayalım.
Semizotu yapraklarını siyah saplarından ayırıp temizleyelim.
Daha sonra yaprakları yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğrayın ve tavaya alın.
Biraz su alıp soğanlar yumuşayıncaya ve suyu çekinceye kadar pişirelim (soğanı su ile pişiremezsiniz, yağda kızartabilirsiniz, bu sizin ne sevdiğinize ve ne sevdiğinize göre değişir)
Kavrulan soğanlara baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
Ardından lor peynirini koyup tekrar karıştırın ve hazırlanan soğan sosunu kuru semizotu yapraklarının üzerine dökün. Çamuru iyice karıştıralım ve kullanıma hazır hale getirelim.
Daha sonra mayalı hamuru 1-2 kez karıştıralım, unun altına alıp küçük parçalara ayıralım ve silelim.
Yuvarlak bezeleri oklava yardımı ile sırtı bıçak gibi ince olacak şekilde yuvarlak şekilde açalım.
Ardından açtığımız hamurun yarısına bolca semizotu çamuru dökelim. (Biraz çamur eklerseniz semizotu pişerken büzülür ve sadece hamuru yedirir) Çamuru ekledikten sonra hamurun diğer kısmını çamurun üzerinde pişirip kalıba dökelim. 1/2 ay şeklinde yapıp kenarlara parmaklarımızla bastırarak yapıştırıyoruz (bu yüzden kekimize 1/2 ay deniyor) Tüm malzemeleri bu şekilde hazırladıktan sonra bir tava alıp iyice ısıtalım.
Tava ısınınca keklerin iki tarafı da kızarana kadar pişirelim.
Bir tarafı pişene kadar kekin diğer tarafını çevirmeyin.
Hazırladığımız tüm kekleri bu şekilde pişirelim ve her bir yufkayı masa örtüsünün ortasına bu şekilde saralım ki kekler ılık ve yumuşak olsun yoksa açıkta kalan kekler donup sertleşecektir.
Dilerseniz hazır keklere tereyağı da ekleyebilirsiniz.
Daha sonra kurabiyeleri dilediğiniz gibi, mümkünse sıcak olarak gönderebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]