Şemsek Böreği Tarifi – Tatlılarım

Şemsek Böreği Tarifi, Şemsek Böreği Nasıl Yapılır?

Hamuru için yoğurt ve yumurtayı karıştırarak ele biraz yapışan bir hamur elde edin. Bunun sebebi ise merdane ile yuvarlarken un serpecek olmanızdır. Hamuru tutamağa yerleştirin.

İç harcı için soğan, şeker ve tuzu az yağda sararıncaya kadar kavurun.

Kıyılmış eti ekleyin, sıvı emilene kadar kızartın ve ısıyı kapatın.

Kıymanın üzerine karabiber, karabiber, ardından ince kıyılmış maydanoz ekleyin ve iyice karıştırın.

Hamuru cevizden biraz daha küçük bezelere ayırın, üzerine un serpin ve yaklaşık 13 cm çapında oklava ile yuvarlayın ve bir yemek kaşığı dolusu ekleyin. Hamurun diğer tarafını örtün ve bir çay kasesi yardımıyla kesin.

Hazırlanan tüm şemsekleri kızgın yağda kızartın.

Çok çabuk kızardığından bir tane atın ve ne kadar çabuk kızardığını görün 🙂 Sonra devam edin.

Börek Nefis Şemsek hazır.

Ayran ve turşu ile servis ettiğinizden emin olun.

**Bu tarif için yaklaşık 25 adet bulunmaktadır. Daha çok pişmiş et kullanmayı seviyorum. Daha az kullanabilirsiniz.

**Şemsekleri hazırlayıp buzdolabına kaldırabilir, misafiriniz geldiğinde kızgın yağda kızartıp hemen servis edebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın