Şerbetli irmik tatlısı

İrmik şerbeti tatlısı tarifi için malzemeler

  • 2.5 çay kaşığı irmik
  • 2 çay kaşığı un
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 poşet kabartma tozu

şerbet

  • 2.5 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı şeker
İrmik tatlısı tarifi şerbeti nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Önce şeker ve suyu kaynatın, kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra altını kapatın.
  2. Daha sonra şerbet kaynarken tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye yuvarlak şekilde dizin.
  4. Daha sonra 170 derecelik fırında pişirin. Fırından fırına değişebilir. Altın kahverengi olana kadar üst ve alt fan ayarında pişirin.
  5. Sıcak fırından çıkardığınız bisküvilerin üzerine ılık şerbeti dökün.
  6. Şerbet ilk başta çok gibi görünebilir, ancak her şeyi emer ve tam kıvamında gelir. deneyimlerinizi bekliyorum. 😊

Not: Bir bardak su (200 ml) ve bir çay bardağı (100 ml) orta boy.

Resimli şerbetli irmik tatlısı tarifi

Şerbetli irmik tatlısı yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın