Seveceğiniz lezzetli bir kaç çörek katmanı

Numaralı çöreklerimizle seveceğiniz lezzetli ve lezzetli bir tarif için malzemeler

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • eşit derecede doğru

arasında sürmek için;

  • 125 gram tereyağı veya ghee

yukarı;

  • 1 yumurta sarısı

Numaralı çöreklerimizle seveceğiniz lezzetli bir lezzet tarifini nasıl yaratırsınız?

yemebaskı tarifi

  1. Un hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve karıştırın. Üzerine unu eleyerek azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.
  2. Kalan hamurun üzerine un serpin ve mümkün olduğunca geniş bir şekilde öğütün. Üzerine yumuşak tereyağı sürün ve hamuru dörde bölün.
  3. Kestiğiniz 4 hamurdan 3’ünü tekrar 4’e bölün. Büyük hamurun üzerine hamur katmanları yerleştirilir.
  4. Son büyük hamuru kenarlarını dikkatlice katlayarak kapatın. Büyük bir tabağa koyun ve plastik sargıya sarın. Yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  5. Dinlenen hamur ne ince ne de kalın olacak şekilde açılır. Merdivenlere koy. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çizin.
  6. 220 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlendirip dilimleyip servis yapın.

Kat kat numaralandırılmış nefis lezzetteki çörekler, resimdeki tarife bayılacaksınız

  • tatlı tarifi
  • Kek
  • hamur işleri
  • fan
  • kalacaksın
  • kedi
  • lezzet:
  • Lezzetli
  • kek tarifleri
  • sayılabilir
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tarifler
  • Gıda

sonraki haber:

dereotu böreği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın