/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Sıcak su ile 10 günde kıtır kıtır turşusu için malzemeler
- 2 kg salatalık
- 2 kg Accor
- 2 kg havuç
- sirke
- Sarımsak
- Kaya tuzu
- Kaynar su (1 litrelik tencere için verdiğim ölçüler)
Sıcak su ile 10 günde kıtır salatalık turşusu nasıl yapılır?
- Salatalığı güzelce yıkayın. Sap kısmını çok derin olmayacak şekilde kesin.
- Salatalıkları iyice kavanoza koyun ve aralarına soyulmuş sarımsakları ve yarısını koyun.
- Seçenek ile devam edelim. Üzerine 2-3 diş sarımsak koyalım, 1 tatlı kaşığı limon tuzu 1 yemek kaşığı kaya tuzu 1 çay bardağı sirke ekleyelim.
- Turşularda mutlaka kaya tuzu kullanın. Kristal tuz olarak bildiğimiz sofra tuzu, baharatın çözülmesine neden olabilir. Üzerine kaynar su ekleyelim, kapağını kapatalım, kavanozu sallayalım ve tuzu ve limon tuzunu eritelim.
- Aynı şekilde meşe palamudu ve havuçları da doğrayalım kavanoza düzgünce koyalım ve aralarına sarımsakları koyalım.
- Bu arada kaynamış su yapımı ile ilgili çok soru soruluyor. Kullandığımız su kaynar ve soğutulmuş değil, kaynar sıcak su olacaktır. Endişelenmeyin, sebzeler yumuşamaz, aksine daha kırılgan hale gelir.
- Sıcak su dekapaj tekniğini tüm sebzelerde kullanabilirsiniz. Havuç, biber, lahana ve fasulyeyi de aynı şekilde denedim. Yine çok güzel turşularım oldu. Bu işlemi sadece cam kavanoz kullanarak uygulayabilirsiniz.
- Büyük, plastik kaplı cam kavanozlar vakumlanamaz. Genelde 1 litrelik kavanozları tercih ederim. Plastik şişelerde veya kaplarda da sıcak su kullanamazsınız.
- 1 çay kaşığı limon tuzu, 1 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 su bardağı sirke ekleyin. Kavanozdaki eksik yeri kaynar su ile doldurun.
- Güneş görmeyen bir ortamda bir hafta 10 gün bekletin. Çıtır çıtır turşularımız hazır. Çok ısınırsa, açtıktan sonra buzdolabında saklayın. Kim deneyecekse eline sağlık.
Resimlerle sıcak su tarifi ile 10 gün içinde turşusu gevrek kornişon
function voteComment(comment_id, type) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'voteComment', comment_id:comment_id, like:type }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ if(type == 'like'){ current_count = $(".likeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".likeCount_"+comment_id).html(current_count1); }else{ current_count = $(".dislikeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".dislikeCount_"+comment_id).html(current_count1); }
}else{ alert("Bu yorumu daha önce oylamışsınız."); } } }); }); } function reportComment(comment_id) {
var report = prompt("Rapor sebebini belirtiniz."); if(report.length > 3){ jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'reportComment', comment_id:comment_id, content:report }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ success_alert("Yorum bildirildi."); }else{ danger_alert("Bu yorumu daha önce raporlamışsınız."); } $(".com-report-button").attr('onclick', 'danger_alert("Üst üste yorum bildiremezsiniz.")'); } }); }); }else { danger_alert("Rapor sebebini lütfen doldurun"); } }
İçerik Tablosu
sonraki haber:
Tek kişilik demir depo kahvaltısı
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]