Efsaneniz olacak bu salataya doyamayacaksınız.
Salatamızı hazırlayacağımız tüm malzemeleri yıkayalım ardından suyu ve sirkeyi hazırlayıp 15 dakika kadar bekletelim.
Sterilize ettiğimiz salata malzemelerini tekrar suyun içinde gezdirelim ve süzülerek bu şekilde kullanıma hazırlayalım.
Aysberg yapraklarını küçük küçük doğrayıp ince ince doğrayalım ve salatayı hazırlayacağımız kaba koyalım.
Havucu kaba bir rende üzerine rendeleyelim ama bir yöne rendeleyin.
Tırmanırken sadece dibine kadar kesip havucu kaldırırsanız, parlak havuç ezilip kırılmaz ve bu sayede havuç büyütülmemiş, özenle kesilmiş gibi görünecek ve salata fotoğrafları çekilecektir. çok ilginç.
Sonra bir domates alın, ikiye bölün ve küçük küpler halinde kesin.
Salatalığın kabuğunu soyup bir tarafını 4 parçaya bölelim bu şekilde kestiğimizde salata çok ince bir kıvama sahip olacak ve ince bir dokuya sahip olacak.
Havucun üzerine rendelenmiş domatesi ve salatalığı koyalım ve son lahanayı da olabildiğince ince serpelim.
Ve diğer malzemeleri de ilave edelim, küçük bir kapta salatayı sos için hazırlayalım, küçük bir kapta gerekli tüm malzemeleri karıştıralım.
Salatayı servis ettiğimizde sosu dökelim ve karıştıralım ve istediğiniz süsleme ile servis edelim.
Salatanın üzerini iyice kapatıp tuzunu ve sosunu kaybetmeden gererseniz fazlalıkları buzdolabında 2-3 gün bekletebilirsiniz bu yüzden sosu yemekten sonra dökmenizi tavsiye ederim.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]