Sırlı Kurabiye (Cam) – Benim Tatlı İkramlarım

Vitray (Cam) Kurabiye tarifi için çok yumuşak olan margarini, yumurtayı ve şekeri orta ateşte bir karıştırma kabına alıp iyice karıştıralım.

Nişastayı ekleyip tekrar karıştıralım, yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğuralım ve hamuru çok sert veya çok yumuşak olmayan kekler için alalım.

Hamuru 10 dakika dinlendirin, ardından yarım santimetre kalınlığında açın. Kek, şeker eriyene kadar pişirilecek kadar kalın olmamalıdır. Çok ince yaparsanız kurabiye şekeri erimeden yakar o yüzden kurabiye kalınlığı önemli bir detay arkadaşlar.

Kurabiyelerle şekil yapıp ortasını açalım ki fark olsun.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiyeleri yerleştirelim ve her kurabiyenin ortasına küçük birer cam şeker bırakalım.

160-170 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim. Pişirme süresi çok önemli arkadaşlar çünkü kekler ve ince olanlar çabuk şişip yanabilir.10 dakika sonra iki dakikada bir keklerin pişip pişmediğini kontrol edin.

Kurabiyelerin altı pembeleşmeye başlayınca kurabiyeleri fırından çıkarın. Kekleri fırından tepside çıkarmayın. Kurabiyeleri hareket ettirmeden şeker sertleşip kuruyana kadar dinlendirin.

İstediğiniz kadar güzel kurabiye gönderebilirsiniz.

Ayrıca bu işlemde yağa dayanıklı kağıt kullanılması önemlidir.

Bu kit ile tepsinizin boyutuna göre yaklaşık 50-60 keklik 2-4 tepsi yapabilirsiniz.

Kurabiyeyi bir gece önceden de hazırlayabilirsiniz, ertesi gün yine çıtır çıtır olur.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın