Sivas Kömbesi Tarifi – Tatlılarım

Sivas Kömbesi Tarifi, Sivas Kömbesi Nasıl Yapılır?

Hamuru için sıvı, şeker ve maya malzemesini bir fırın kabında karıştırıp 5-10 dakika beklettikten sonra yavaş yavaş tuz ve unu ekleyip ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini streç film ile kapatıp ılık bir yerde 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Kurulum için kıymayı alıp kısık ateşte kavurmaya başlayalım. Kıyma pişince ince ince doğranmış soğanları ekleyip tencerenin kapağını kapatıp ara ara karıştırarak hızlıca devam edelim.

Lahanayı mümkün olduğu kadar doğrayalım, rostoya salça ilave edelim, karıştırıp ezelim, ardından doğranmış lahanayı ilave edelim. Beş dakika kaynatılan lahanaya su ilave edilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Çamurlu su tamamen eriyince baharatları ve tuzu ilave edip karıştırarak 2 dakika kavurun ve çamuru ocaktan alın.

Sıcak çamuru geniş bir kaba gönderelim ve hemen yayarak soğumaya bırakalım.

Şimdilik hamuru 2 parçaya ayıralım ve beze yapalım.

Tepsinin altını yağlayalım, tepside açtığımız bir hamuru açalım, üstüne çamur dökelim, üstüne bir hamur daha koyup düzeltelim.

Ardından yumurta sarısı ve yoğurdu çırpıp hamurun üzerine yayın. Köfteyi dilimleyip tepside 15 dakika mayalanmaya bırakalım.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü eriyene kadar pişiriyoruz. Pamuk gibi yumuşacık harika Sivad Kömbemiz servise hazır.

Köfteyi yapacağınız tepsi büyük yuvarlak bordo ise hamuru 4 e bölüp şekil vererek iki tepside pişirebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın