Sivas’ın meşhur lezzeti! Sivas Ketesi tarifi



SİVAS KETES HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

hamur için

6 su bardağı un
1 orta boy yumurta
2 çay kaşığı ılık süt
1 çay kaşığı ılık su
2 çay bardağı kadar sıvı yağ
3 çay kaşığı kuru maya
bir tutam tuz

İç harç gereksinimleri

4 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
3 su bardağı un
1 su bardağı iri dövülmüş kaju

en iyi malzemeler

1 orta boy yumurta sarısı
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
biraz toz şeker

Hamuru yağlamak için.

3 yemek kaşığı kadar tereyağı

Bu boyutlara dikkat edelim. İşte Cephas Kitsi’nin malzemeleri. şimdi gelelim tarifimize

Unu büyük bir kaseye eleyin.
Ardından yumurta akı, ılık süt, ılık su, yağ, maya ve tuzu ekleyip hamuru iyice yoğurun.
Yoğurduktan sonra elinizle rulo şekli verin, ardından üç parmak şeklinde kesin ve tekrar yavaşça yuvarlayın.

Şimdi keten iç bulamacına geçelim. Tereyağı ve sıvı yağı bir tavaya alın, unu ekleyin ve un kokusu kaybolana kadar iyice karıştırın.
Kavurduktan sonra cevizleri ekleyin ve iyice karıştırın.
Hamuru yağlamak için tereyağını eritin.
Hamur olduğu gibi ince yuvarlanmalıdır.
Açtıktan sonra eritilmiş tereyağı ile yağlayın ve dört parmak şeklinde kesin.
Kestiğiniz hamurları üst üste koyun ve dört parmağınızla rulo gibi yuvarlayın ve altını kapatın.
İçine yaptığımız harcı ekleyip üzerini kapatın.
Daha sonra bezeleri bu şekilde hazırladıktan sonra 5-10 dakika isteğe göre 20 dakika buzdolabında bekletin.
Bekledikten sonra bardağın altını tekrar elimizle açıp tepsiye güzelce koyuyoruz.
Yumurta sarısı, yağ ve şekeri karıştırıp üzerlerine sürdükten sonra, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kekleri pişirin.

Kedilere biraz peynir, zeytin ve çay ile kahvaltıda servis edebilirsiniz. Kedi ikindi çayı ile iyi gider.

İyi şanslar ve Tanrı sizi korusun

Kete tarifini arkadaşlarınızla paylaşın

Yorum yapın