Gül Böreği ve Soda Tarifi için öncelikle yufkamızı ıslatmak için derin bir kapta yağımızı ve suyumuzu karıştıralım, yufkalardan bir tanesini yüzeye koyalım, bolca yağ dökelim, her yerini silelim. yufkayı ikiye katlayın (reklam şeklinde olacak)
O halde bıçakla dörde bölelim ve büyük tarafına iç çamurumuzu ekleyelim.
Kenarlarını bükmeden rulo şeklinde saralım ve çiçekli kek şekli verelim. Ardından mayayı ateşe dayanıklı fırın tepsimizin kenarına sıkıca koyalım.
Aynı şekilde başka bir hamur hazırlayalım.
Derin bir kapta yağ, soda ve suyu çırpalım ve keklerin üzerine eşit şekilde dökelim.
Üzerini streç film ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
Daha sonra kekleri fırın tepsisine dizip ayrı ayrı dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyorum.
Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
yemek istiyorum☺️
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]