Sodalı Börek Yapımı – Tariflerim

Süt, yoğurt, yumurta, yağ ve kabartma tozunu karıştırarak Soda Böreği yapalım.

İç harcı için peynir ve maydanozu karıştırarak hazırlayalım.

Fırın tepsimize veya yağımıza yağlı kağıt serelim.

Tepsiye birer tane hamur koyup harcımızı ekleyip her yerine yayalım.

Tepsiye üç kat hamurları aralarına çamur ekleyerek yerleştirelim.

Üçüncü kısımda peynirli iç harcı ekleyip eşit şekilde yayalım.

4. ve 5. katları koyup sıvı çamuru ekleyelim.

Son yufkamızı da koyup kalan çamuru dökelim, çamuru yarım saat kadar çekip dinlenmesini bekleyelim.

Bıçakla kekin üzerine birkaç delik açalım ve her tarafına soda dökelim.

1-2 saat dinlendirin, üzerine yumurta sarısı sürün, susam ekleyin ve 180 derecede kızarana kadar pişirin.

Soda Tepsi Böreği servise hazır.

Dilerseniz bir gece önceden yapıp buzdolabında bekletip sabah pişirebilir veya derin dondurucuya atıp dilediğiniz zaman çıkarabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın