sodalı hamur işleri

Sodalı Börek Tarifi Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 2.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 şişe maden suyu
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5.5 su bardağı un

içeri

  • peynir

Sodalı börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Önce yaş maya, ılık süt ve şeker ile ön mayalanmaya bırakılır.
  2. Ardından kabaran mayaya maden suyu, yağ, tuz ve unu ekleyip yoğurun.
  3. Üzeri kapalı olarak bir saat mayalanmaya bırakın.
  4. Ekşi hamur yumurta büyüklüğünde alınır, açılır ve içine peynir konur.
  5. İstenilen şekil verilir, üzerine yumurta sarısı sürülür ve 175 derecede ısıtılmış fırına verilir.

Resimli sodalı börek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Tarifler
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • Gazlı içecek
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Lahmacun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın