Merhaba arkadaşlar
Bugün sizlere gül yalancı boyoz böreği tarifi vereceğim.
Öncelikle yufkayı eşit şekilde ikiye bölelim.
Daha sonra yufkayı tekrar yarım ay şeklinde bölelim ve 4 eşit parça elde etmiş olacağız.
Bu arada zeytinli su karışımını hazırlayalım ve yufkanın üzerine eşit şekilde yayalım. Öyleyse iç çamuru düzeltelim.
Daha sonra ister peynirli ister patatesli erişte yapmak isterseniz hamurun en uzun tarafına en son koyalım.
Ardından rulo şeklinde sarın. Şöyle bir yufka daha yapalım.
Uçlarını açmamaya dikkat ederek yan yana bağlayalım.
1 şişe tuzlu suyu direkt keklerin üzerine dökelim.
Tuzlu su döktükten sonra üzerini yemek filmi ile kapatıp buzdolabının altına koyun. Kekler sodada yüzüyormuş gibi görünürse lütfen şaşırmayın, çünkü onları bir gecede yaparsanız kek tüm sodayı emecektir. 😂
Sonra buzdolabından çıkan kurabiyeler beş dakika sürdü. Dışarıda uzun süre bekledikten sonra yumurta sarısının üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı döküyorum (zeytinyağı kızarınca hafif ve lezzetli görünüyor) ve yumurta sarısını hamurun her yerine sürüyorum.
Daha sonra kimyon veya susam dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fansız fırında keklerin üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Hamur fırındayken çok kabarıyor ve fırından çıkınca büzüşebiliyor.
Kahvaltı veya öğle yemeği yapabilirsiniz.
Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]