Sofranızı Renklendirecek: Bahar Pirinçli Sebze Tarifi



Sofranızı renklendirin: sebzeli bahar pirinci

Sebzeli bahar pilavı tarifi için malzemeler;

  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı veya ghee
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy havuç
  • 1 çay kaşığı bezelye
  • 1 çay kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • iki buçuk su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kara biber

Sebzeli bahar pilavı tarifi nasıl hazırlanır?

  • Öncelikle pirincimizi güzelce yıkayıp derin bir kaba ekleyelim. Üzerini örtecek kadar soğuk suyla dolduralım ve nişastanın çıkmasını bekleyelim.
  • Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağı ekleyip kısık ateşte tereyağını eritelim.
  • Havucu yıkayıp kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. (Küçük ve yumuşak havuçları da doğrayalım)
  • Daha sonra eritilmiş tereyağına ekleyin ve kavurun.
  • Daha sonra pirinci süzüp kavrulmuş havuçlara ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak kavuralım.
  • Bezelye, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Son olarak suyu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın.
  • 15-20 dakika orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Pirincimiz piştikten sonra kıyılmış dereotu ekleyip yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  • Üzerine kağıt havlu serelim, kapağını kapatalım ve 20-25 dakika dinlendirelim.
  • Rahatlatıcı pilavımızı tabaklara koyup servis edelim.

Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın