Soğan dolması (kıyma olmadan)

Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler (kıymasız)

  • 2 büyük soğan (ben yarım soğan kullandım)
  • soğanları haşlamak için su
  • tuz

iç harç için

  • Yarım su bardağı pirinç
  • yarım soğan
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • İsteğe bağlı yarım tavuk suyu

sosu için

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • bunlar
  • Sebze yağı
Soğan dolması (kıymasız) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Soğan kabuğu.
  2. Derinden ortaya tek bir yerde kesin. (Dilim gibi) Bir tencereye suyu alıp soğanları koyuyoruz, tuz ekliyoruz ve kaynatıyoruz.
  3. Doldurmak için pirinci 15-20 dakika suda bekletin.
  4. Soyulmuş soğan ve domatesi küçük parçalar halinde doğrayın. Tüm malzemeleri uygun kapta karıştırın.
  5. Haşlanmış soğanları süzün. Yavaşça onları birer birer ayırın. 1 tatlı kaşığı iç harçtan (soğan kabuğunun büyüklüğüne göre) bir tarafına doldurun ve sonuna doğru yuvarlayın.
  6. Tüm biberler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  7. Yaptığınız iç harcı tencereye sıkıca yerleştirin.
  8. Bir kapta domates salçasını sıcak suda çırpın ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyin. Bu sosu yemeğin üzerine serpin.
  9. Buraya kadar dolguları geçecek kadar doldurmanız yeterli.
  10. Üzerine uygun bir tabak koyun.
  11. Önce ocağın büyük tarafında kaynatın, ardından küçük bir tavada kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun ☺.

Fotoğraflı soğan dolması (kıymasız) tarifi

Soğan dolması (kıyma olmadan) ilk kez Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda ortaya çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın