Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler (kıymasız)
- 2 büyük soğan (ben yarım soğan kullandım)
- soğanları haşlamak için su
- tuz
iç harç için
- Yarım su bardağı pirinç
- yarım soğan
- 1 domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- İsteğe bağlı yarım tavuk suyu
sosu için
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- bunlar
- Sebze yağı
Soğan dolması (kıymasız) tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Soğan kabuğu.
- Derinden ortaya tek bir yerde kesin. (Dilim gibi) Bir tencereye suyu alıp soğanları koyuyoruz, tuz ekliyoruz ve kaynatıyoruz.
- Doldurmak için pirinci 15-20 dakika suda bekletin.
- Soyulmuş soğan ve domatesi küçük parçalar halinde doğrayın. Tüm malzemeleri uygun kapta karıştırın.
- Haşlanmış soğanları süzün. Yavaşça onları birer birer ayırın. 1 tatlı kaşığı iç harçtan (soğan kabuğunun büyüklüğüne göre) bir tarafına doldurun ve sonuna doğru yuvarlayın.
- Tüm biberler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Yaptığınız iç harcı tencereye sıkıca yerleştirin.
- Bir kapta domates salçasını sıcak suda çırpın ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyin. Bu sosu yemeğin üzerine serpin.
- Buraya kadar dolguları geçecek kadar doldurmanız yeterli.
- Üzerine uygun bir tabak koyun.
- Önce ocağın büyük tarafında kaynatın, ardından küçük bir tavada kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun .
Fotoğraflı soğan dolması (kıymasız) tarifi
Soğan dolması (kıyma olmadan) ilk kez Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda ortaya çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]