Soğan kebabı tarifi için malzemeler
köfte için
- 500 gram kıyılmış et
- 1 küçük soğan (köfte)
- 1 su bardağı ince bulgur (ben esmer bulgur kullandım)
- 1 çay kaşığı domates salçası
- Damak zevkinize göre tuz, karabiber ve kimyon
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
doldurmak için
- 4 büyük soğan
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
Soğan kebabı tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Soğanları ortadan ikiye kesin ve kaynatın.
- Haşlanmış soğanları süzün ve soğutun.
- Kıymanın içine küçük soğanları rendeliyoruz.
- İnce bulgur ve baharatları ekleyin.
- Zeytinyağını ekledikten sonra iyice yoğurun.
- Soğuyan soğanları bir kağıt ile ayırın.
- Köfteleri kendi ellerimizle yapıyoruz, içlerine biraz koyuyoruz ve soğanları yuvarlıyoruz.
- Hepsini fırın tepsisine yerleştirdikten sonra.
- Salçayı suyla seyreltiyoruz, soğanların üzerine döküp biraz tuz serpiyoruz.
- 200 derecelik fırında pişiriyoruz, önce üzerini örtüyoruz sonra kapağını açıp soğanın üst kısmı kahverengileşecek şekilde açıyoruz.
- Rahat yemeğimizi servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun.
soğan kebabı tarifi
Soğan Kebabı yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]