Osmanlı Yumurtası-yi Hümayun-Benzer Soğanlı Salçalı ve Tarçınlı Yumurtayı Kendim Yaptım Bu lezzetli tarif Osmanlı Sarayında yapılmıştır. Yumurta ve soğanı hepimiz biliriz, biraz ekleyince harika bir lezzet oluyor. Benimki tam olarak Egg-yi Hümayun olmasa da geçti. Yumurtaya eklenen tarçının yumurtaya bu kadar yakışacağını hiç düşünmemiştim, bayıldım.
Egg-yi Hümayun’da pastırma var ama pastırma sevmediğim için eklemedim dilerseniz ekleyebilirsiniz. Tarifte salça yok ama ben salça ekledim çok güzel oldu. Soğanlar karamelize edildi, benimkiler karamelize olmadı ama benimkiler çok lezzetliydi😬Bu tariften esinlenerek yaptığım tarifler şu şekilde;
Soğanı doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlıyoruz. Karamelize etmek için şeker ekleyin ve rengi değişene kadar kızartın.
Domates salçası ekleyin ve döndürün.
Doğranmış kırmızı biber, sirke, tuz koyup biraz çeviriyoruz.
Son olarak içine yumurtayı kırıyoruz, tarçın ve karabiberi ekleyip pişiriyoruz.
Alıp denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli oldu👌🏻👌🏻
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]