Soğuk Baklava (Son Zamanların Meşhur Baklavası)

Bu aralar çok popüler olan harika baklavayı denemenizi tavsiye ederim 👌🏻

Bu bayram sevdiklerimizden uzak kalsak da bayram tatlısı yapmak gelenek haline geldi.

Sıcak, sıcacık, dumanlı bazda tarifini vereceğim👌🏻

İlk olarak toz şekeri tencereye alıp üzerine sütü ilave edip ocakta şeker eriyene kadar ısıtıyoruz.

Ocağı kapattığımızda kremayı ekleyip karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.

Tereyağı ve sıvı yağı ocağa alıp eritin.

Fırın tepsisinin altını yağlıyoruz.

2 adet baklava yufkasını koyup sıvı yağ ile yağlıyoruz.

20 adet yufkayı tepsiye 2 adet yufkayı yağlayarak yayıyoruz.

20. bölümün üstünü de yağlayıp daha çok fındık serpiyoruz.

Yine 2 adet yufkayı yuvarlayarak 20 kat yapıyoruz.

Toplamda 40 kat yufka.

Son kat yağ sürüyoruz ve daireler kesiyoruz.

190 ° C’de fırına koyduk.

Fırından çıkarıyoruz.

Baklavanın ilk sıcağı çıkınca üzerine soğuk süt döküp şerbetin soğumasını bekliyoruz.

Çikolatayı koyup kakao ve süt tozu ile karıştırıyoruz, üstüne serpiyoruz, antep fıstığı serpiyoruz.

Afiyet olsun..

İyi bayramlar dilerim 🌺

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın