Soğuk Kadayıf Tatlısı Tarifi – Tatlılarım

Soğuk Kadayıf Tatlısı Tarifi, Soğuk Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar, yaz günlerinin vazgeçilmezi olan harika bir tatlı tarifi ile karşınızdayım.

Öncelikle uygun bir tencereye süt ve şekeri dökelim ve ocağı açalım.

Kaynayınca altını kısın ve ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin.

Ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

2 tepsi künefeyi sadeyağ ve pekmezle karıştırıp her tarafını yağlayalım, buzdolabına kaldıralım.

Yağ soğuyunca bir tepsiye alalım

Kadayıf hamurunu yayalım ve fıstıkları hamurla kaplayacak şekilde serpelim.

Düşük ısıda pişirelim, buzdolabında bekletme tepsisine esmer tuzu çevirelim.

Diğer tarafı da pişene kadar pişirelim.

Üzerine soğuk su dökelim

Keselim çikolata kutusunu üzerine serpelim

Servis ederken üzerine fıstık serpin

Dondurulmuş kadayıfımız hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın