Kış hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Kuru çorba, salça, turşu, çeşitli soslar.Hepsi lezzetli ve lezzetli.Bu çorbalar kahvaltı, öğle yemeği ve çay saatinde içilir.
En önemli şey, yaptığınız şeyin kaybolmaması için yeni bir ekran kullanmaktır. Şişeleri daima sıcak suyla yıkayın. Kapakları sıcak suda bekletin.
Kullanacağınız malzemelerin çürük, lekeli, yırtık veya buruşuk olmamasına özen gösteriniz.
Acı biberi severim. Kapya biberinin hafifliğine de bayılırım. Bu iki baharatı birleştirerek hem sos hem de turşu karışımı elde ettim.Ayrıca acı biber de ekledim. nasıl yaptım…
Biberleri az suda yıkayalım.
Kapya biberi kavuruyoruz. Izgaralarımızı bir poşete koyup terletiyoruz. Bu nedenle kabuğun çıkmasını kolaylaştırıyoruz. Çekirdeklerini yıkayıp iri olanları 2-3 uzun parçaya bölüyoruz.
Biberin sapını yıkayalım. En uzununu 2-3’e bölüyoruz.
Sirkeyi bir tencereye koyun ve ısıtın.
Biberleri sirkede çevirip sarıya çeviriyoruz. Biberler sararınca sirke bitmiş demektir.
Sarımsak başını seçiyoruz. Küçük parçalar halinde kestik.
Biber ve kapya biber karışımını kavanozlara koyduğumuzda ortasına sarımsağı koyuyoruz.
Her şey bittiğinde her kavanoza 1 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı döküyoruz. Üzerine maydanoz da koyabilirsiniz. İsteğe göre açtığımda yenilerini ekleyeceğim.
Dışarı çıkana kadar sıcak su koyuyoruz, kenarlarını siliyoruz ve kapıları ileri geri kapatıyoruz. Birkaç kez sallayalım ve tuzun karışmasını sağlayalım.
Sıcak tutması için bir bezle sarıyoruz ve gece boyunca bırakıyoruz. Ertesi gün kaldırıyoruz.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]