Sos ve peynir ile çam hamur

Çam ve Kaşar Peynirli Börek Tarifi Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yumurta (sarısı için)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 anlık sanal paket
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un

sosu için

  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşak tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • biraz maydanoz

içeri

  • çedar peyniri küpleri
Çam fıstığı sosu ve kaşar peyniri nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Hamur için sıvı malzemeleri karıştırıp unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Bir saat mayalanmaya bırakıyoruz, ekşi mayanın havasını alıp küçük bezeler hazırlıyoruz.
  3. Elimizle biraz açıp cheddar peynirini içinde bırakıp rulo yapalım.
  4. Tüm bezeleri bu şekilde tamamlayalım ve onlara çam ağacı şeklini verelim.
  5. Sos için doğranmış sarımsak ve maydanozu tereyağına ekleyin ve karıştırın.
  6. Hazırladığımız hamurun üzerine yumurta sarısını koyalım.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  8. Fırından çıkar çıkmaz sıcakken sosumuzu koyalım.

Resimlerle soslu ve peynirli çam hamuru tarifi

Soslu ve peynirli çam fıstığı ile ilgili yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın