Çam ve Kaşar Peynirli Börek Tarifi Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yumurta (sarısı için)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 anlık sanal paket
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un
sosu için
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşak tereyağı
- 1 diş sarımsak
- biraz maydanoz
içeri
- çedar peyniri küpleri
Çam fıstığı sosu ve kaşar peyniri nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Hamur için sıvı malzemeleri karıştırıp unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Bir saat mayalanmaya bırakıyoruz, ekşi mayanın havasını alıp küçük bezeler hazırlıyoruz.
- Elimizle biraz açıp cheddar peynirini içinde bırakıp rulo yapalım.
- Tüm bezeleri bu şekilde tamamlayalım ve onlara çam ağacı şeklini verelim.
- Sos için doğranmış sarımsak ve maydanozu tereyağına ekleyin ve karıştırın.
- Hazırladığımız hamurun üzerine yumurta sarısını koyalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Fırından çıkar çıkmaz sıcakken sosumuzu koyalım.
Resimlerle soslu ve peynirli çam hamuru tarifi
Soslu ve peynirli çam fıstığı ile ilgili yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]