Hamuru için unu bir karıştırma kabına alıp ortasını açalım.
Ortadaki havuza önce şekeri sonra mayayı sonra sütü ve suyu ekleyip karıştıralım.
Maya kabarmaya başlayınca diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini örtüp 30 dakika bekletin.
Hamur kabarırken domatesi rendenin en ince tarafıyla rendeleyip pizza sosu malzemelerini ekleyerek sosu hazırlayalım.
Yukarıda gerekli malzemeleri hazırlayalım.
Hamur kabarınca bir veya iki kez hamuru yoğuralım ve pizza kalın olacak şekilde ikiye bölelim. Dilerseniz tüm hamurları bir tepsiye koyabilirsiniz.
Her bir hamur parçasını süsleyelim ve bir iğne yardımıyla yuvarlayalım.
Açtığımız hamuru yağ tepsisine alıp çatalla tüm hamurunu deliyoruz. Bu sayede pizza hamuru kabarmayacak ve tepsiden taşmayacaktır.
Hamuru tepside 15 dakika pişirin, dinlendirdikten sonra pizza hamurunu önceden ısıtılmış 200°C fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
Daha sonra tepsiyi fırından alıp üzerine sosu gezdiriyorum.
Ardından üzerine ilk rendelenmiş kaşar peynirini ve kalan malzemeleri serperek başlayalım ve tepsiyi tekrar fırına verelim.
Pizzanın kenarları kızarıp malzemeler piştikten sonra pizzayı fırından alıp dilimleyerek sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Diğer beze hamurlarını da aynı yöntemlerle hazırlayıp pişirebilirsiniz.
Dilediğiniz pizzayı menünüze ekleyebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]