Soslu ve Biberli Tavuk Budu pişirmek için önce butları tencereye alıp su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakalım.
Etler haşlanırken biberlerin içini temizleyip halka halka doğrayın.
Yağı bir tavada ısıtalım ve biberleri birkaç kez karıştıralım, ardından sarımsağı ikiye ve üçe keselim, tuz ve baharatları ekleyip kaynatalım, pişirme tepsisine dökelim ve eşit olacak şekilde yayalım ve pişen butları koyalım. üzerinde. Uyluklardaki derileri fırına koymadan yıkadım, dilerseniz kendiniz de yapabilirsiniz.
Sosu için;
Tereyağını küçük bir tavaya alıp eritelim, unu döküp kokusu çıkana kadar kavuralım, önce sütü dökelim ve tavuk suyunu dökelim, şekil vermesin diye bir çırpma teli ile iyice karıştıralım, karıştıralım. Kaynayana kadar tuz ve karabiberi ekleyip ocağı kapatın.
Hazırladığımız sosu tavuğun üzerine dökelim ve üzerine kaşar peyniri serpelim.
Önceden ısıtılmış 200° fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim ve fırından çıkaralım.
Tavuk Bacaklarını Acı Biber Sos ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]