Soslu Fırında Tavuk Budu İçin Malzemeler
- 6-7 tavuk budu
- 2 domates
- 5 soğan
- 6 patates
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- tuz
- karabiber
- acı biber
- zaatar
Soslu tavuk baget tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Geniş bir kaseye zeytinyağı, yoğurt, salça, baharatlar ve suyu koyun ve kürek aparatı ile iyice karıştırın. Ve beklemesine izin ver.
- Bagetin et kısmından bıçakla ezik yapın.
- Ardından tavuk butlarını yağlı kağıt üzerine dizin.
- Daha sonra soğanları soyun ve aralarına eşit şekilde yerleştirin.
- Ardından elma dilimleri halinde kestiğiniz domatesleri soğanların üzerine koyun.
- Sosu hepsine yetecek kadar üzerlerine serpin veya bir fırça ile iyice fırçalayın.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde 30 dakika pişirin.
- Daha sonra tavuklar kızarıp damak zevkinize göre piştikten sonra fırından çıkarabilirsiniz. İyi şanslar ve Tanrı sizi korusun!
Fotoğraflı soslu fırında tavuk baget
Fırında kızarmış tavuk ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda ortaya çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]