Soslu ekmekli tavuk baget

Soslu Fırında Tavuk Budu İçin Malzemeler

  • 6-7 tavuk budu
  • 2 domates
  • 5 soğan
  • 6 patates
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • tuz
  • karabiber
  • acı biber
  • zaatar
Soslu tavuk baget tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Geniş bir kaseye zeytinyağı, yoğurt, salça, baharatlar ve suyu koyun ve kürek aparatı ile iyice karıştırın. Ve beklemesine izin ver.
  2. Bagetin et kısmından bıçakla ezik yapın.
  3. Ardından tavuk butlarını yağlı kağıt üzerine dizin.
  4. Daha sonra soğanları soyun ve aralarına eşit şekilde yerleştirin.
  5. Ardından elma dilimleri halinde kestiğiniz domatesleri soğanların üzerine koyun.
  6. Sosu hepsine yetecek kadar üzerlerine serpin veya bir fırça ile iyice fırçalayın.
  7. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde 30 dakika pişirin.
  8. Daha sonra tavuklar kızarıp damak zevkinize göre piştikten sonra fırından çıkarabilirsiniz. İyi şanslar ve Tanrı sizi korusun!

Fotoğraflı soslu fırında tavuk baget

Fırında kızarmış tavuk ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda ortaya çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın