Soslu Fırında Palamut – En Sevdiğim Yemekler

Palamut balığı yemeyi seviyoruz ve haftada en az bir kez balık tutmamız çok önemli.

Özellikle çocuklarımız ve beyin gelişimi için haftada bir bile olsa evde veya dışarıda balık yiyelim 👌 Balık tarifime gelince 😂😂😂

Fırında Meşe Palamudu ve Çorba Tarifi için,

Palamut zaten balıkçı tarafından kesildiği için bol su ile yıkama işi bize kaldı evet balığımızı bol su ile yıkadıktan sonra sosu hazırlayalım.

Bu nedenle sos malzemelerini geniş bir tabağa alıp balığın her iki tarafını da 5-6 dakika sosun içinde bekletelim.

Öyleyse başka bir şey yapalım.

Soğanları ve domatesleri halka halka kesip pişirme tepsimizin altına yerleştiriyoruz.

1 küçük parça sarımsağı uzunlamasına 4’e ve 5’e keselim ve her bir domatesin üzerine koyalım.

Biraz tuz ve istediğimiz baharatları ekleyerek balığı hazırlıyoruz, ortasına yeşil biber, 5-6 dal maydanoz ve küçük bir su bardağı su ekleyip yağlı kağıt veya alüminyum folyo ile kapatıp bir tavaya alıyoruz. 200 derecede ısıttığımız fırın.

20 dakika pişirdikten sonra üzerini açıp 30 dakika pişiriyoruz, hava kararınca fırından alıp servis ediyoruz.

Pişmiş Soslu Palamut hazır.

Deneyenlere afiyet olsun 👌👌

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın