Soslu ızgara balık

Soslu ızgara balık için malzemeler

  • 1 kilo somon
  • 1 büyük soğan
  • 4-5 kırmızı biber
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı su
  • tuz

Soslu ızgara balık tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Soğanları doğrayalım.
  2. Ardından kırmızı ve yeşil biberleri iri parçalar halinde doğrayın.
  3. Geniş bir tavayı ocağa alıp içine sıvı yağı koyup çevirelim.
  4. Ardından soğanı tavaya alıp biraz kavuralım, kırmızı biber ve yeşil biberi ekleyip tekrar kavuralım.
  5. Domatesleri soyup doğrayalım, tavaya ekleyip birkaç kez karıştıralım.
  6. Domates salçasını ekleyip kavuralım.
    Son olarak tuzu ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
  7. 1-2 dakika kaynayan sosu ocaktan alıp fırın kabına dökelim.
  8. Fırın tepsisine döktüğümüz sosun üzerine balıkları ters çevirelim ve fırın tepsisine alalım.
  9. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  10. Kızarmış balığı fırından alıp kim pişirecekse servis edelim yorum ve beğenilerinizi unutmayın.

Soslu ızgara balık tarifi

  • “balık
  • tatlı tarifi
  • Fırının içinde
  • fırın tarifleri
  • kek tarifleri
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Bulgur Köfte (Dondurucu)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın