Soslu Izgara Köfte Kızartma

Buzdolabında kalan iki üç sebze bir araya gelince tepsi yapmışlar. Lezzet kızartmada değil sostaydı. Sosu mutlaka yapın.

Patlıcanın kabuklarını soyup acısının çıkması için tuzlu suda bekletin.

Patates, kabak, havuç ve yeşil biberleri yıkayıp soyun ve bir tepsiye dizin. Zeytinyağı, tuz, kırmızı biber, karabiber, toz biberi bir kapta karıştırıp üzerine fırçayla sürün.

Sos tepsisinin bir köşesini ayırın. Soğanı halkalar halinde kesin. Sarımsaktan küçük bir dilim yapıp kabuğunun üzerine koyun.İki adet domatesi halka yapıp soğan dilimlerinin üzerine serpin.Zeytinyağ yapıp kırmızı biber,karabiber,toz biber,tuz ve biraz kekik serpin. 180 C fırında yapraklar kızarana kadar pişirin.

Sarımsağı sıktığınızda çıkıyorlar.

Sosu için hazırladığımızı uygun bir kaba alıp el mikseri ile çırpalım.

Patatesleri bir tabağa alın ve sosumuzu üzerlerine gezdirin. Bu çorba et, ızgara tavuk ve makarna ile iyi gider.

Kızarmış etler yapın ve eksiksiz bir menü için en üste yerleştirin.

Köftelerin üzerine soğanı dökün, tüm malzemeleri ezin, bir süre dinlendirdikten sonra köfte haline getirin ve kızgın tavada kızartın.

Üzerinde dizin. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın