Soslu lezzetli köfte

Soslu harika bir pasta tarifi için malzemeler

  • 4 adet yufka (mümkünse yufkadan alın)

pasta sosu

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım şişe maden suyu
  • 1 çay kaşığı un
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tuz

kapalı harç

  • peynir
  • Beyaz peynir
  • çedar peyniri
  • maydanoz
  • acı biber
  • tuz

yukarı

  • yumurtanın Sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • susam/siyah kimyon
Harika hamur işleri sosu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle böreklerimiz için iç harcı hazırlamaya başlayalım. Maydanozu ince ince kıyın.
  2. Peyniri, karabiberi, tuzu ekleyip karıştıralım.
  3. İç harcımız hazır ben 3 çeşit peynir kullandım siz dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.
  4. Sosumuzun içindeki tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
  5. Daha sonra tezgahımıza bir parça patates cipsi alıp sosumuzla gezdirelim.
  6. Üzerine sosu koyduğumuz folyonun üzerine bir kat daha koyalım iki kat olacak şekilde folyonun üzerine sosumuzu koyalım.
  7. Hamuru önce 4 eşit parçaya sonra 3 eşit parçaya bölelim bu şekilde 12 parça elde etmiş olacağız.
  8. Hamura iç harcı ekleyip rulo şeklinde saralım. Toplamda 24 hamur işi alıyoruz.
  9. Hemen pişirmek isterseniz yumurta sarısını bir yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırıp hamurla ovun.
  10. Çörek otu veya susam ekleyin ve altın kahverengi olana kadar 180 derecede pişirin.
  11. Dondurucuya koymak isterseniz yağlı kağıt serilmiş bir tepside birbirine değmeyecek şekilde dondurun.
  12. Dondurulmuş hamur işlerini bir dondurucu poşetine koyun.
  13. Tüketmek istediğinizde üzerine yumurta sarısını ve yağı eritmeden koyun.
  14. Üzerine çörek otu veya susam serpin.
  15. 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. 😊

Resimlerle sos tarifi ile harika hamur işleri

“Muhteşem Soslu Börekler” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın