soslu patates

Yemek yerken yemek için soslu patates malzemeleri

  • 3 büyük tatlı patates, ince doğranmış
  • 1 çay kaşığı tuz

yağda kızartmak;

  • Sebze yağı

sos için;

  • 1 diş sarımsak, rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates püresi (Ben domates ve biber püresi kullandım yoksa bir çay kaşığı salça da olur)
  • 1 yemek kaşığı su
  • biraz tuz
  • Bir çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 yemek kaşığı limon
  • maydanoz

Yemek yerken yemek için soslu patates nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Patatesleri kızgın yağda kızartmak, kavururken sosunu hazırlamak, yağ ve sarımsağı biraz kavurmak lezzeti daha iyi olsun diye çiğ kullanmak isteyenler kullanabilir.
  2. Ardından püreyi ekleyin, suyu kaynatın, karabiber ve bir tutam tuz ekleyin ve altını kapatın.
  3. Patatesler pembeleşince bir tabağa alalım, kıyılmış maydanoz ve limon suyunu ekleyip karıştıralım.
  4. Servis tabağına alalım, deneyecek olanlara afiyet olsun.

Fotoğraflı tarifi yerken yemek için soslu patates

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Patates
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • yemek yerken
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • mağlup

sonraki haber:

Süper lezzetli döner rulo

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın